Domaine Henri & Gilles Buisson
Henri Buisson lade grunden för familjens vinodling 1947 när han förvärvade 5 hektar i Saint-Romain, samma år som området fick sin AOC-status. Hans son Gilles och hans hustru Monica tog sedan över stafettpinnen och utökade vingården till 14 hektar år 2000. De byggde en ny vinkällare från grunden och investerade i modern utrustning för vinframställning, vilket lade en stabil grund för framtida generationer. Idag producerar Buisson 20 olika appellationer.
År 2008 tog deras söner, Franck och Frédérick, över driften och har sedan dess fortsatt att utveckla vingården. Idag omfattar den nästan 20 hektar och har varit certifierad ekologisk sedan 2009 och biodynamisk sedan 2018. Bröderna är djupt engagerade i hållbarhet och bevarandet av varje vingårds unika karaktär. De strävar efter att minimera ingreppen i naturen och tillverkar sina viner med stor omsorg, där varje vin smakas av dagligen under vinifieringen för att säkerställa högsta kvalitet med fokus på textur, struktur och balans som slutresultat.
Vingårdarna ligger i Bourgogne – Côte de Beaune, en region känd för sina enastående vita viner och några av de finaste röda vinerna i hela Bourgogne.