Information till dig som är eller vill bli
restaurangkund hos oss på Vinovativa!

Vinovativa erbjuder en stark, omfångsrik och inte minst prisvärd portfölj med viner från egendomar i olika smakstilar – ett sortiment som motsvararar dagens breda efterfrågan och snabba trender. Världsberömda producenter och klassiska viner varvas med de senaste stjärnskotten. Allt från husvin till prestige och med kvalitet i fokus!

 

Vi rensar lagret för att ge plats åt nya viner och årgångar!

Samtliga priser inkluderar alkoholskatt och anges ex. moms.
Endast obrutna kollin.
Nedan angivna rabatter kan ej kombineras med andra avtals- och rabattvillkor.
Sedvanliga betalnings- och leveransvillkor gäller i övrigt.

Vårkampanj Vinovativa 20240321

An/2 Kampanj

 

anslut dig till vårt nyhetsbrev för restauranger! 

Vänligen fyll i nedanstående formulär. E-postadress måste anges.vårt erbjudande

För oss är vin inte bara vin utan en del av en större upplevelse. Vi vill hjälpa dig och din restaurang med utbildning, inspiration, kvalitet och trygg logistik. Låter det intressant?

restauranganpassat sortiment 

Vi erbjuder ett karaktäristiskt restaurangsortiment där majoriteten av vinerna inte går att hitta på Systembolaget. Vinovativa erbjuder viner i alla prisklasser med dryga 200 viner i portföljen. Allt från de senaste stjärnskotten till världsberömda egendomar.

ekologiska viner

Vi jobbar ständigt med att bredda vårt utbud av ekologiska viner. Vi utgår såklart med kvalitet i fokus och erbjuder en mängd ekologiskt certifierade viner  och även biodynamiska producenter. Allt från husvin till kvalitetsviner! Vi är själva ekologiskt certifierade av Smak.
Läs mer om ekologiska viner här

utbildning & inspiration

För att klara den ökade konkurrensen på restaurangmarknaden krävs att man har personal som är kunnig, professionell och passionerad. En viktig del av Vinovativas arbete är att utbilda, motivera och inspirera. Vi håller personalprovningar, hjälper dig skapa en unik vinlista och skräddarsyr vår service efter dina behov.

effektiv logistik

Vinovativas erbjuder snabba leveranser i Sveriges största städer. Vårt affärssystem, lager och distributionskanaler gör att  kunder kan känna sig trygga när det gäller leveranskvalitet. Vi planerar inköp i god tid och erbjuder kompletterande viner om något skulle ta slut. Dessutom jobbar vi med alla de största restauranggrossisterna i Sverige. 

 

EKO i fokus

Våra ekologiska viner

Är du på jakt efter ekologiska viner? Då har du kommit helt rätt! Följ länken för att hitta vårt ekologiska utbud. Från Argentina till Nya Zealand, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och mycket mer.

Läs mer

 

Restaurang/dryckeslistan

lägg order direkt via hemsidan!

Med vår nya hemsida kan du nu lätt browsa igenom vårt sortiment och lägga till viner i din dryckeslista. Har du hittat ett vin du vill köpa klickar du enkelt på lägg till. När du är färdig går du in på din dryckeslista, väljer antal flaskor och skickar in din order till oss! Lätt som en plätt. Var noga med att ange din restaurang.

Börja handla

Orderstopp och ledtider

Nedan kan du läsa om våra aktuella orderstopptider, leveransdagar och ledtider inom Sverige. Vi reserverar oss för eventuella förändringar från transportör. Har du några funderingar är det bara att slå en signal!

Stockholm innerstad/City

Orderstopp kl. 13.00 vardagar för leverans 2 vardagar efter.

Leveranser sker alla vardagar i veckan.

Göteborg/Malmö innerstad/city

Orderstopp kl. 13.00 vardagar för leverans 2 vardagar efter.

Leveranser sker alla vardagar i veckan.

Övriga landet

Kontakta order@vinovativa.se för info om just dina leveransdagar samt orderstopptider.

Leverans sker enligt gällande leveransschema.

Frakt och lösplock

Fraktfritt inom Sverige för order överstigande 5000:-  exklusive moms. Vid mindre order tillkommer fraktavgift på 500:- ex. moms. För viner under 150:- ex. moms tillkommer lösplocksavgift med 7:- ex. moms per flaska då kollin bryts. Är restaurangen obemannad vid leveranstillfället debiteras kunden för extra utkörning. Kopia på sedvanligt utskänkningstillstånd ska bifogas första order. Express/snabborder som läggs efter angiven orderstopptid debiteras med 500 SEK ex. moms förutsatt transportören kan lösa detta inom det befintliga transportschemat. Går detta inte, så måste transportör bekräfta att det går att lösa på annat sätt via budbil. Du som kund informeras dock om pris för budbil samt måste ge ditt godkännande.

Betalning

Betalningsvillkor är 10 dagar netto från fakturadatum efter sedvanlig vanlig kreditupplysning. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med f.n. 18 % per månad efter 30 dagar från fakturadatum. Har du frågor kring din faktura, mailar du enklast till order@vinovativa.se. Men du kan även ringa via vår växel och sedan välja knappval 3 (Fakturafrågor) så hjälper vi dig.

Reklamation

Samtliga reklamationer ska ske inom 5 arbetsdagar efter leveranstillfället för att ersättning ska utgå. Synlig leveransskada och leveransbrist ska antecknas på fraktsedeln vid leveranstillfället. Skador som beror på producentens eller Vinovativas hantering ersätts efter godkännande från Vinovativa. Vid korkdefekter, ska både kork och flaska kunna uppvisas och reklamation ske senast 5 dagar från det att defekten upptäcktes. Reklamationer mailar du enklast till order@vinovativa.se.