Champagne Drappier

Detta anrika, men idag fullständigt uppdaterade, familjeägda champagnehus, ligger i den lilla, sömniga byn Urville, som tillhör Aube i södra Champagne.I dagsläget produceras 11 olika cuvéer. De flesta baseras på Pinot Noir och den gemensamma nämnaren är karaktärsfulla viner som tack vare låga svavelnivåer ger ett naturligt och elegant uttryck. En del av de egna vingårdarna sköts helt ekologisk och i dessa används till och med hästar för brukandet av jorden. Detta betyder även att vi inom en snar framtid kommer se ekologiskt certifierade viner från Drappier!

Grundbulten i produktionen heter Carte d’Or och vinet har numera en skönt sval fruktighet och en fullständigt klanderfri balans. I sin prisklass tillhör vinet tveklöst de bästa i Champagne. Extra kul är även att en Vintage-variant av vinet produceras, som dessutom lanseras efter uppåt 20 års flasklagring innan Degorgering. Drappier tillverkar bland annat Champagne utan Dosage och helt utan tillsats av svavel. För att producera detta vin är arbetet i vingården extremt viktigt; frukten måste verkligen vara i perfekt skick! Vidare gäller fullständig försiktighet även i källaren och Drappier har designat sitt vineri enligt gravitationsprincipen för att helt undvika oxidationspåverkande pumpningar etc. Detta spännande, knastertorra vin visar att med noggrann vinifikation är användandet av överdrivna svavelnivåer helt onödiga!

2016 blev Drappier även den första koldioxidneutrala Champagnehuset i världen – kul tycker vi.

Producent

Champagne Drappier

Vinmakare

Michel Drappier

Etablerad

1808

Krögare

Familjen Drappier

Agronom

Familjen Drappier

Hektar

105

Land

Frankrike

Årlig produktion, flaskor

1500000

Övrigt

Visste du att Champagne Drappier var Charles du Gaulles favoritchampagne? Givetvis har Drappier ett vin uppnämnt efter just Charles du Gaulle!

Champagne Drappier är världens första koldioxidneotrala Champagnehus certifierad av EcoAct