Mas Martinet

Sara Pérez är mycket bestämd i sin uppfattning om hur vin ska smaka. Allt handlar om Terroir!

Mas Martinet grundades 1989 av Saras pappa, José Luis Péres, då han köpte 20 hektar övergivna vingårdar i det då närmast bortglömda vindistriktet Priorat. Idag har firman en position bland områdets topproducenter främst tack vare prestigevinet Clos Martinet. Firman gör idag fyra olika viner varav två debuterade i och med årgång 2006.

Basen Martinet Bru representerar en stram och mineraldriven Prioratstil som kombinerar rik frukt med avvägd fatbehandling. Clos Martinet har en massiv koncentration men upplevs ändå som elegant tack vare mycket närvarande Llicorella skiffern.

Vinerna baseras på regionens klassiska kombination av Garnacha och Cariñena med en liten addition av internationella druvor. Vinmakandet är naturligt och okomplicerat och precis som för de andra vinerna som Sara producerar används endast fransk ek för mognadslagringen.

Producent

Mas Martinet

Vinmakare

Sara Pérez

Etablerad

1989

Källarmästare

Sara Pérez

Agronom

José Luis Péres

Hektar

20

Land

Spanien

Årlig produktion, flaskor

30000