

Mas Martinet
Mas Martinet grundades 1986 av Josep Lluís Pérez, då han köpte 20 hektar övergivna vingårdar i Priorat. Området var inte ett särskilt uppmärksammat vindistrikt i slutet av 1980-talet när Grupo Gratallops grundades av José Luis Perez tillsammans med René Barbier (Clos Mogador), Carles Pastrana (Costers del Siurana), Alvaro Palacios (Alvaro Palacios) och Daphne Glori (Clos Erasmus). Med hjälp av modernare teknik började de producera högklassiga viner från de gamla vinrankorna som växte på de steniga vingårdarna. När de sedan gick sina egna vägar fick deras respektive viner alltmer uppmärksamhet och det dröjde inte många år innan Priorat var ett välkänt distrikt.
Idag har firman en position som en av områdets absoluta topproducenter. Sedan 2001 står Mas Martinet i regi av Sara Pérez som sedan 2006 ställt om firman till ekologiskt jordbruk. Vinerna har successivt sedan Sara tog över gått från att ha större inslag av Bordeauxdruvor till att bestå mer av områdets lokala druvor såsom Garnacha och Cariñena.
Basen Martinet Bru representerar en stram och mineraldriven Prioratstil som kombinerar rik frukt med avvägd fatbehandling. Clos Martinet har en massiv koncentration men upplevs ändå som elegant tack vare mycket närvarande Llicorella skiffern.
Vinerna baseras på regionens klassiska kombination av Garnacha och Cariñena med en liten addition av internationella druvor. Vinmakandet är naturligt och okomplicerat och precis som för de andra vinerna som Sara producerar används endast fransk ek för mognadslagringen.