Alexandre Gauvin

Alexandre Gauvin är en framstående Bourgogneproducent känd för sina eleganta och uttrycksfulla viner. Med en djup passion för vinodling och vinframställning, arbetar Gauvin noggrant för att skapa viner som speglar regionens rika terroir och traditioner. Han kombinerar traditionella metoder med moderna tekniker för att säkerställa att varje flaska håller högsta kvalitet. Gauvins viner är skapade mitt bland de bästa områdena i Côte de Beaune och Côte de Nuits

Hans vingårdar ligger i några av de mest prestigefyllda områdena i Bourgogne, där han odlar både Pinot Noir och Chardonnay. Gauvin är särskilt noggrann med att skörda druvorna för hand för att bevara deras naturliga smak och kvalitet. Efter skörden lagras vinerna i rostfria ståltankar och ekfat, vilket ger dem en subtil ekkaraktär utan att överväldiga de naturliga fruktaromerna.

Gauvin framställer sina viner med minimal inblandning av människan. Det betyder att vi ingriper så lite som möjligt i vingårdens naturliga processer. Våra strikta regler säkerställer att vi behandlar både vinrankorna och människorna med respekt genom alla årstider.