En favorit från Mallorca 

ANIMA NEGRA

De tre ”musketörerna” Pere Obrador, vinmakaren Miquel Àngel Cerdà och oenologen Francesc Grimau grundade Mallorcas främsta egendom – Anima Negra – 1994.

Det hela tog sin början då de två vännerna Pere Ignasi Obrador och Miquelàngel Cerdà  kände att vinerna ifrån Mallorca inte hade nått sin fulla potential. De använde några tomma mjölktankar som stod på Pere´s familjs gård och gjorde två barriquer med vin på den inhemska druvan Callet som de köpt från vinodlande grannar i området. Resultatet blev slående bra och från den dagen beslöt de två vännerna att helhjärtat ägna sig åt att producera vin.

Pere Ignasi Obrador föddes i byn Felanitx, Mallorca. Han studerade till optiker men var tvungen att avbryta sina studier för att ta hand om sin familjs gård som just då innehöll 400 mjölkkor. Vid sidan om började han studera genetik och biologi. Och 1994 tog han beslutet om att omvända en stor del av familjens gård till att även producera vin och främst då vin gjort på den inhemska druvan Callet. Sina oenologi kunskaper ficka han dels genom att lära sig själv men tog även hjälp av att tillfälligt konsultera kända oenologer bla Joan Milá på Mas Comtal.

Miguel Angel Cerdà föddes även han i byn Felanitx, Mallorca. När han var 18 år flyttade han till Madrid för att studera till ingenjör Men han saknade havet som Mallorca erbjöd och beslöt därför efter fem års studier att flytta tillbaka till hemorten. Men det räckte inte, han ville till havs och tog anställning på skeppet Margaret Alison och blev till havs i tio år. Året var 1994 då han beslöt att komma hem till Mallorca igen och väl där slog han sig ihop med sin vän Pere Obrador för att skapa Anima Negra och resten är historia.

I ett äldre hus i byn Felanitx har modern teknik installerats och här ligger även 10 av de 30 hektar som Anima Negra hyr av kontrakterade odlare. Det finns även 9 egna hektar planterade med internationella druvsorter.

Alla rankor som de plockar druvor ifrån har en ålder mellan 50-85 år.

All odling sker biodynamiskt och vinernas charm kombinerar de unika smakerna från de lokala druvorna med ett klimat som mer påminner om södra Frankrike än övriga Spanien. Apropå Frankrike… Landets mest betydelsefulla vinmagasin, La Revue de Vin de France, anser att Anima Negra tillhör de 10 främsta producenterna i hela Spanien vilket vi tycker är fantastiskt roligt – framför allt med tanke på att vinerna kommer från det klassiska semesterparadiset Mallorca!

AN/2 

AN/2 är, som namnet indikerar, Anima Negras andravin och görs på något yngre vinrankor. AN/2 består i huvudsak av de lokala druvsorterna Callet, Mantonegro och Fogoneu samt en liten andel av den internationella druvan Syrah som ger vinet lite mer kryddighet.

Endast de allra bästa druvorna används och därför sker selekteringen både med ögonen men även med hjälp av en högteknologisk dubbeloptisk kontroll.

AN/2 lagras på delvis franska fat som ger vinet toner av kaffe och choklad samt i amerikanska fat som gör vinet något mjukare genom att tillföra lite vaniljtoner.

Vinet är klarat helt utan proteiner och är därför veganvänligt.

TILL SYSTEMBOLAGETS SIDA 

Vinovativa Fanclub

Vinovativas Fanclub ger många förmåner för den med intresse för mat och vin. Gå med redan idag!

Vinovativas vinklubb är något för alla. Från den inbitne vinkännaren med stenkoll på terroir och maceration till nybörjaren som precis har fått upp ett intresse för det här med vin. Att vara med i vår vinklubb innebär förhandsinformation, inbjudan till event, möjligheten att träffa vinmakare, ta del av recept matchade med våra viner och mycket mer! Vinovativa Fanclub är såklart kostnadsfritt. Välkommen till oss!

Gå med i Vinovativa Fanclub!

Vänligen fyll i nedanstående formulär. E-postadress måste anges, övriga uppgifter är frivilliga. Du måste ha fyllt 25 år för att gå med i vår vinklubb.

Namn
E-postadress
Leveransformat
Vinovativa Fanclub
Leveransformat