Lander-Jenkins

År 2000 köpte Marko och Theo Zaninovich flera vingårdar med olika inriktning. Morgan Zaninovich, är vinodlare i tredje generationen och hans farfarsfar, Rees T. Jenkins, var bonde i Lander County som ligger i Nevada. Lander-Jenkins är en hyllning till honom och till de odlingsmetoder som användes på den tiden, det vill säga naturligt, enkelt och långsiktigt. Familjens fokus på hållbart odlande resulterar i smakfulla viner där jordarnas och druvornas välmående står i fokus.

Vingårdarna som tillhandahåller frukten till vinerna ligger i North Coast, Monterey County och Central Valley och är klassificerade som Sustainable (hållbara). Vinstilen placeras enklast i den klassiska amerikanska skolan där söt, mogen frukt och generös fatkaraktär är satt i centrum. Vinerna har vunnit flera guld och silvermedaljer i USA och får gång på gång bra ratings av Robert Parker. Kul tycker vi!

Lander-Jenkins tillhör gruppen Rutherford Wine Company.

Producent

Lander-Jenkins

Vinmakare

Michael Chupp, Steve Rued

Etablerad

2000

Källarmästare

Terry March

Agronom

Jelena Rumora

Land

USA

Utmärkelser

Vunnit titlar så som ”Best Value” från Robert Parker, Wine Enthusiast, Wine Spectator och Decanter Magazine.
Lander-Jenkins tillhör Rutherford Ranch Winery  som 2013 vann titeln ’Napa Winery of the Year’, New York International Wine Competition.