D’Angelo

D’Angelo är en välkänd vinproducent som ligger i området Vulture i vinregionen Basilicata i södra Italien. Basilicata är en relativt liten vinregion men har ändå en lång tradition av vinodling och har på senare år fått ökad uppmärksamhet för sin högkvalitativa vinproduktion.

D’Angelo grundades av familjen med samma namn på 1950-talet och har sedan dess varit en pionjär i att producera högkvalitativa viner från regionen. De odlar sina druvor på cirka 30 hektar med vingårdar i de kuperade områdena runt staden Maschito, på höjder mellan 450 och 700 meter över havet.

Lokala druvsorten Aglianico och Greco di Tufo dominerar, men även andra lokala sorter odlas som Fiano och Moscato Bianco.

Druvan Aglianico anses vara en av de äldsta och mest prestigefyllda druvorna i Italien och sägs härstamma från antika Grekland. Denna röda druvsort odlas och uppskattas både i Italien och utomlands och ger ett kraftfullt och välstrukturerat vin.

Området Vulture är platsen där druvorna odlas och är beläget i norra Basilicata med sitt unika landskap med vulkaniska jordar från den inaktiva vulkanen.

 

Producent

D’Angelo

Land

Italien