Kommande winemaker´s dinner för Vinovativa Fanclub

 

Winemaker's Dinners  med Mallorcaproducenten Anima Negra

Vi är mycket glada över att få bjuda in dig till en Winemaker's Dinner med Miquel Àngel Cerdà - grundaren av den ikonförklarade Mallorcaproducenten Anima Negra som står bakom det framgångsrika vinet ÀN/2 på Systembolaget. Med anledning av hans besök arrangeras två Winemaker’s Dinners - i Stockholm 25 april respektive Göteborg 26 april - där skräddarsydda menyer tagits fram för vinerna.

Miquel Àngel grundade Ànima Negra ("svart själ") 1994 tillsammans med sin svåger Pere Obrador och firman har sedan dess kommit att bli en av Balearernas mest berömda vinegendom då man som pionjärer beslöt sig för att producera högklassiga viner på de lokala röda druvsorterna Callet, Manto Negro, Fogoneu och vita Premsal.

Anima Negra är beläget i nordöstra delen av Mallorca i en varsamt renoverad gård från 1200-talet, närmare bestämt i lilla byn Felanitx. Man övertog till att börja med Miquel Àngels farfars vingård som man fick köpa till en billig peng i en tid då EU gav bidrag för att rycka bort öns lokala vinrankor och ersätta dem med Cabernet Sauvignon, Merlot och andra internationella druvor. Det första vinet släppte man 1998 och idag, 15 vinskördar senare, har man med stor framgång byggt upp en av öns mest framgångsrika vinfirmor med en export till 45 länder världen över. Anima Negra har även idag ett nära samarbete med Xavier Ausás, tidigare teknisk chef på världsberömda Vega Sicilia i Ribera del Duero, som agerar som konsulterande vinmakare.

Under de båda kvällarna presenterar Miquel Àngel sina viner och berättar mer om sig själv, Anima Negra och Mallorca som vinregion.

Winemaker’s Dinner i Stockholm
-Restaurang Spanjorskan-

Tisdag 25/4 18:30
Telefon
08-663 33 55
Adress
Nybrogatan 42
114 42 Stockholm

Länk till bokning

_________________________

Winemaker’s Dinner i Göteborg
– Restaurang Buteco-

Onsdag 26/4 18:30
Telefon
031-15 55 62
Adress
Odinsgatan 11
411 03 Göteborg

Länk till bokning