Johannes Geil

Geils välskötta egendom i centrala Rheinhessen mäter 57 hektar varav 27 är planterade med vinrankor. Liksom många andra producenter i regionen odlas flera olika druvor. De mest planterade är Riesling (25%) följt av Weissburgunder och Silvaner men även Pinot Noir, Chardonnay, Traminer och Rieslianer är representerade.

Begåvade vinmakaren Johannes Geil strävar efter att vingårdarnas olika jordmåner tydligt framträder i glaset. Han pressar försiktigt men blandar modern och traditionell jästeknik . Modern jäsning i rostfria ståltankar vid låg temperatur kombineras med vildjästjäsning i klassiska tyska ekfat, s.k. Holzfässern. Resultatet är överraskande komplext med tanke på de blygsamma priserna.

Historiskt har Geils specialitet varit de ädelsöta vinerna vilka håller toppklass men de senaste åren har mer fokus riktats mot de torra vinerna. Druvorna till samtliga viner plockas sent för att på naturlig väg maximera smakerna.  Johannes har tagit Geils viner till en ny nivå och med rätta uppmärksammats för sin höga kvalitet och bra priser.

Producent

Johannes Geil

Vinmakare

Johannes Geil

Etablerad

1871

Krögare

Johannes Geil

Agronom

Johannes Geil

Hektar

27

Land

Tyskland

Årlig produktion, flaskor

150000

Utmärkelser

”We see in Geil-Bierschenk a natural vinological intelligence;
He understands how to balance structure, playfulness and drinkability with intensity.”
Gault Millau 2016, 3 Grapes