Gerard Boyer

De fyra sönerna – Antoine, Alexandre, Hugues och Nicolas – har börjat ta över egendomen för att säkerställa kontinuiteten i Boyer-Bouanich-Tiroul. Det tar nu så saktliga över från Jean och Jean-Michel som båda sköter vinodling och vinmakningen.

Man gör eleganta, fina och strukturerade viner som respekterar sina ursprungs terroir. De viner vi erbjuder basera på hållbar vinodling. Vinodlingarna ligger belägna i huvudsak i Meursault.

Boyer Gontards västliga vingårdsläge skyddar dels från fuktiga vindar och vinrankan får kämpa i magra kalkrika och väldränerade jordar.
Hydrometri (nederbörd, avdunstning, dränering, avdunstning grundvatten och avrinning) spelar en viktig roll, då de bästa vingårdarna ligger mitt i sluttningen, vänd åt öster, på en höjd av cirka 250 meter.
Vingårdarna domineras av tre huvudtyper av jord: hård Jurassic kalksten, märgel, kalksten och forntida kalksten-alluvium.

Detta är en väldigt traditionell och klassisk liten producent. de har ingen fungerande hemsida, ingen Facebook, Insta eller annan bjäfs utan är old school och arbetar hängivet vingården och källaren precis som sina tidigare generationer.

Producent

Gerard Boyer

Vinmakare

Jean Michel Martin

Krögare

Jean Michel Martin

Agronom

Jean Michel Martin

Hektar

7

Land

Frankrike

Årlig produktion, flaskor

45000