Alto Moncayo

Historien börjar 2002 då andalusiska vinproducenten Jorge Ordóñez tillsammans med austaliensiska vinmakaren Chris Ringland och Bodegas Borsao gick tillsammans med målet att visa på regionens potential för druvan Garnacha som är transparent till sin terroir. För att uppnå sitt mål så är man väldigt noggrann i sin selektion av garnachadruvor från gamla vinrankor i områdets främsta vingårdar.

Vingårdarna är planterade på vid foten av berget El Moncayo med varma somrar och kalla vintrar. Jordmånen här består främst av röd järnrik lera som ger vinerna sin unika karaktär.

Druvorna skördas med noggrann selektion redan i vingården i små korgar. Efter selektionen i vingården selekteras de främsta druvorna ut på triage bordet. Efter varsam vinifiering lagras vinerna på en kombination av franska och amerikanska ekfat.

Hyllat av kritiker och har bland annat belönats med 100p. av Robert Parker Wine Advocate vid två tillfällen för signaturvinet Alto Moncayo (2007 & 2009).