Vi välkomnar våren med att meddela om våra nya lanseringar från hyllade vinmakerskan Sara Perez. Del 1

Idag är Sara Perez ett av de kändaste ansiktena utåt för den moderna vinmakningen i Spanien. Hon kommer från en välkänd vinmakarbakgrund. Hon är nämligen dotter till den legendariska vinmakaren Josep Luis Perez som är en av förgrundsgestalterna i det moderna Priorat. I slutet på 1980-talet grundade han Mas Martinet. Mas Martinet är producenten bakom prestigevinet Clos Martinet.

Mas Martinet tillsammans med vinhusen Finca DofiL’Ermita, Clos Mogador, Clos Erasmus och Clos de l’Obac är en stor anledningen till framgången för Priorat. Framgångsreceptet är mer elegant vinstil och att man även blandar i bordeaux klingande druvsorter. Den som väntar på Clos Martinet och Martinet Bru får vänta till i höst men i vår lanserar vi vingårdsvinerna från Els Escurcons och Cami Pesseroles.

Vingården Els Escurcons, 600 m.ö.h. ingick tidigare i blenden till Martinet Brut men sedan 2005 buteljeras vinet under eget vingårdsnamn. Vingården ligger i den södra delen av Priorat i den historiska gamla delen av Priorat. Vingården är planterad med främst garnacha men även en liten del cariñena. Noterbart är även att sedan 2012 så jäser musten enbart i amforor vilket delvis används även under lagringen.

Vingården Cami Pesseroles,300-400 m.ö.h. Jordmånsbasen är licorella som toppas med gulaktig lera till skillnad mot den rödaktiga järnrika leran i Els Elscurcons. Jordmånen bidrar till en annan typ av struktur än tidigare nämnt vingårdsläge. Vingårdarna planterades här redan på 1920-talet. Druvblenden består av främst cariñena men även en del garnacha. Vinet lagras till skillnad från Els Elscurcons delvis på glas demijohns vilket bidrar till en renare och friskare stil.

Vingårdarna tillhörande Mas Martinet började konverteras till ekologiska år 2000 och blev certifierade år 2008.

Webblansering 30 april

Mas Martinet Els Escurcons 2017 (60 flaskor)
Artnr: 95718, 750 ml.
14,5% Vol., 749 kr.

94p. Robert Parker Wine advocate

Mas Martinet Cami Pesseroles 2017 (60 flaskor)
Artnr: 95688, 750 ml.
14,5% Vol. 749 kr.

94p. Robert Parker Wine advocate

Länk till Vinovativa för mer information och högupplösta bilder.