Dryckessökaren

Letar du dryck efter specifikt tillfälle, jagar  inspiration eller är kort och gott ute efter nya upplevelser? Då har du kommit helt rätt! Här listar vi dryck efter ett gäng olika tillfällen för att inspirera dig och vi hoppas du hittar det du söker, inspireras eller testar något helt nytt!

Middag med svärfar

Ska man på middag hos svärfar kan det vara bra att inte komma tomhänt. Här listar vi på Vinovativa våra personliga favoriter i dryckesväg. Allt från viner med trälåda och magnumflaskor till Barolo, skumpa, vitt, rött och annat smått och gott. Hoppas ni hittar något som faller er (eller svärfar) i smaken!

Ekologiska viner!

Ett ekologiskt vin innebär i korthet att det har framställts på druvor som odlats utan vare sig kemiska tillsats- och bekämpningsmedel eller konstgödsel. Den ekologiska vinodlaren gödslar och bekämpar skadedjur och svampar med hjälp av biologiskt nedbrytbara ämnen och sätter in naturliga fiender till skadedjur och skadeinsekter i sin vingård.

I ekologisk vinodling tillåts ogräset att vara kvar, det plöjs sedan ned och används som gödning.
De viner som vi kallar ekologiska uppfyller de krav som ställs och dryckerna är certifierade av olika oberoende kontrollorganisation med transparenta krav, t.ex. EU-lövet, Demeter, EcoCert och Bio Gro.
Här kan du se hela vårt ekologiska sortiment!

Käk med sting

Ska du äta kryddstark mat och vet inte riktigt vad som kan tänkas passa till? Då har du kommit rätt! Både Riesling och Gruner Veltliner är viner som fungerar som smakhöjare till många rätter inom det asiatiska köket. Vi hoppas att du hittar en ny favorit!

Renato Ratti

Den intressanta historien kring legendarska Piemonte-producenten Renato Ratti startar 1965 när unge Renato återvänder från Brasilien där han jobbat med att utveckla Cinzanos lokala vintillverkning. Åter i Piemonte köper han genast en vingård tillhörande den klassiska byn La Morra. Vinet, som döps till Marcenasco, blir firmans och hela regionens första vingårdsbetecknade Barolo. Ratti lanserade i början av 70-talet ytterligare två viner, Conca och Rocche, från vingårdarna med samma namn, och firman räknas nu till Piemontes främsta.

Innan Renato dör 1988 hinner han vara president för det lokala Barolo konsortiet samt skriva flera vinböcker. Han deltar även aktivt i den fortfarande gällande ”klassificeringen” av vingårdarna i Barolo. Pietro Ratti har sedan han tog över driften hunnit bygga en helt ny vinkällare och renoverat vingårdarna. Från och med den redan klassiska årgången 2004 råder ingen tvekan om att firmans forna glans åter lyser klart över det vackra La Morra.

Bubbeltider!

Vi har ett brett utbud av mousserande, allt från årgångschampagne till högkvalitativ Cava och Prosecco.
Nedan ser du hela vårt utbud av bubblor!