Huber

Familjen Huber har varit druvodlare sedan 1760, men sedan 20 år ligger fokus på att producera kvalitetsvin med tydliga mineraltoner som dessutom är både druvtypiska och lagringståliga. Markus Huber blev 2015 utnämnd som Falstaff’s Winegrower of the year” vilket är det absolut finaste priset en vinmakare kan ta hem i Österike – bra jobbat Markus!

Niederösterreich är Österrikes främsta region för torra, smakrika, vita viner och subregionen Traisental, där Hubers vingårdar ligger, har tack vare närheten till alperna landets största temperaturskillnader mellan natt och dag vilket ger vinerna naturligt höga syranivåer. Av Traisentals totalt 700 hektar är 65% planterade med nationaldruvan Grüner Veltliner som trivs ypperligt på regionens löss- och konglomeratjordar.

Familjen Huber jobbar hårt i vingården och vinmakaren Markus Huber genomför årligen en tuff Green Harvest för att kunna skörda optimalt mogna druvor. Han praktiserar kallmaceration för samtliga viner innan den försiktiga, pneumatiska pressningen och jäsningen tar vid. Huber är en av Österrikes bästa och mest spännande egendomar och efter otaliga framgångar i diverse vintävlingar och internationella skriverier i bl.a. Decanter och Wine Spectator, får nu hans strama vinstil allt fler anhängare.

Producent

Huber

Vinmakare

Markus Huber

Källarmästare

Markus Huber

Agronom

Markus Huber

Hektar

45

Land

Österrike

Årlig produktion, flaskor

500000

Utmärkelser

Winemaker of the Year! Wo isst Österreich 2011 (Restaurant Guide)
BEST WHITE WINE PRODUCER. International Wine and Spirit Competition in London 2006 (Världens största vintävling).
Falstaff’s ”Winegrower of the year” 2015