Franck Bonville

Familjen Bonville köpte delar av marken samt vinhuset under 1930-talet men det var först 1945 som vinhuset och dess produktionsfaciliteter blev befriade från tyskarna. Samtidigt fick vinhuset sitt nuvarande namn, Franck Bonville. Idag äger producenten 20 hektar vingårdar klassificerade som Grand Cru. Huvuddelen, 15 hektar, ligger i Avize medan de resterande rankorna växer i grannbyarna Cramant och Oger, dvs byar enbart planterade med Chardonnaydruvan. Franck Bonville producerar majoriteten Blanc de Blancs från egna odlingar vilket betyder att samtliga viner som Bonville säljer är Champagne Grand Cru.

Idag är det fjärde generationen, Oliver Bonville, som driver egendomen och han har sett till att firman tillhör de främsta producenterna i denna prestigefyllda vinregion. Husstilen präglas av elegans och finess och en komplexitet som endast blandningar från flera högkvalitativa vingårdslägen kan ge. Olivier anser att att Avizebaserade viner ska konsumeras unga och för att runda av fruktsyrorna genomgår samtliga viner malolaktisk jäsning. Slutresultatet påminner om ”chablis med bubblor” och samtliga viner är fantastiskt druvrena med fina mineraltoner. 

Producent

Franck Bonville

Vinmakare

Olivier Bonville, James Darsonville

Etablerad

1942

Källarmästare

Olivier Bonville

Agronom

Olivier Bonville

Hektar

20

Land

Frankrike

Årlig produktion, flaskor

155000

Utmärkelser

“Bonville Champagnes are the epitome of Blanc de Blancs…   A great discovery.” 
Decanter Magazine, Steven Spurrier
”Vinerna mäter sig väl med de stora champagnehusen och det till ett klart lägre pris” Tidningen Munskänken, Ulf Jansson
”I really like Bonville and his spiced, fruity and gentle creamy mineral style of Blanc de Blancs.” Gang of Pour, Brad Baker, Champagne Warrior